Opriţi directiva pentru produsele tradiţionale ale medicinei naturiste

http://gaia-health.com/articles301/000315-romanian.shtml

Petiţie:

Cerem Parlamentului European să blocheze Directiva pentru produsele tradiţionale ale medicinei naturiste (DPTMN), Directiva 2004/2/EC, care are ca scop refuzul accesului către marea majoritate a produselor medicinei naturiste începând cu 1 aprilie 2011.

DPTMN reduce drepturile fiecărui cetăţean al Europei la autodeterminare în ceea ce priveşte grija faţă de propria sănătate. Depăşeşte orice idee de control rezonabil al produselor periculoase şi intră în sfera constrângerilor prin limitarea opţiunilor pentru tratarea problemelor de sănătate,

Accesul tuturor la produsele naturiste care au fost disponibile nestigherit dintotdeauna trebuie să continue fără întrerupere.

Semneaza petitia

2 responses to this post.

 1. Posted by gorette on 01-12-2010 at 1:59 pm

  Directiva 2 din 2004 se refera la complet altceva. Adica mai precis la nivelul maximal permis de pesticide din cereale si legume. Mai precis ca este recomandat a se folosi o cantitate cat mai mica de pesticide, vezi chiar deloc pentru a nu afecta oamenii care consuma acele chestii.
  De unde pana unde ceea ce ziceti voi, chiar nu inteleg. Intrati pe Eurlex, acolo se gasesc toate directivele si regulamentele UE. Oricine le poate citi. Incredibil cata manipulare si lipsa de cunostinte. Chiar e indicat uneori sa mai gandim si singuri! Daca facem teoria conspiratiei, macar sa o facem corect!

  Răspunde

 2. Posted by Christina on 31-01-2011 at 8:27 pm

  Directiva pentru produsele tradiţionale ale medicinei naturiste (DPTMN) este prezentată ca un serviciu adus cetăţenilor europeni şi foarte uşor de implementat. Cu toate acestea, o examinare atentă a metodelor de punere a acesteia în practică demonstrează că, în realitate, se va produce o limitare nemaipomenită a drepturilor fiecărui individ de a obţine şi folosi tratamentele pe care le alege.
  Deşi aduce un beneficiu cetăţenilor prin sfatul oferit de agenţiile guvernamentale asupra eficacităţii şi siguranţei produselor care au fost folosite în mod obişnuit şi liber prin utilizarea unei metode particulare de investigaţie, această informaţie este posibil să nu se adreseze nevoilor indivizilor şi să presupună că există un singur sistem pentru obţinerea informaţiilor corecte şi benefice. Acest lucru este echivalent cu a îngădui ca doar o singură religie să fie considerată sursa de adevăr acceptată.
  Costurile şi sistemele cerute de DPTMN nu sunt, în general, uşor de realizat de către micii producători, care sunt furnizorii predominanţi de produse naturiste. Aceasta duce la un avantaj competiţional necinstit în favoarea corporaţiilor multinaţionale, ceea ce duce, în ultimă instanţă, la limitarea accesului indivizilor la calitate şi selecţie în ceea ce priveşte produsele medicinei naturiste.
  Odată cu DPTMN, Uniunea Europeană şi-a depăşit atribuţiile şi restrânge în mod sever drepturile nescrise ale fiecărei fiinţe umane de a alege şi de a avea acces la metode de îngrijire a propriei sănătăţi. Aceasta reprezintă o uzurpare periculoasă a drepturilor civile, care presupune că individul nu are abilitatea de a lua decizii sănătoase cu privire la propria sănătate. Autodeterminarea, în ceea ce priveşte sănătatea, trebuie tratată ca un drept civil intrinsec, iar DPTMN reprezintă o abrogare a acestuia.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: